Glutenvrij bananenbrood met walnoten

Bananenbrood met walnoten-1

Mirjam Blanken

23 februari 2015


Bananenbrood met walnoten

Op jacht naar glutenvrije baksels kwam ik al snel uit bij dit bananenbrood met walnoten. Want let’s face it: glutenvrij brood is niet alleen vrij droog, maar bevat vaak ook een behoorlijke lijst aan ingrediënten die je eigenlijk liever niet in je brood wilt. Zo vaak lees en hoor ik dat mensen ondanks hun glutenvrije dieet moe blijven. Als je dan doorvraagt blijkt dat ze aan elkaar hangen van de glutenvrije muffins, pasta, brood, crackers en koekjes. Niet echt een gezond voedingspatroon dus. Want stiekem wordt er toch overal een schepje suiker ingegooid om de smaak te pimpen.

Homemade bananenbrood is wel een goed idee! Uit een baksel haal je al snel zo’n 10-12 plakken. En wel zo fijn: deze vries je eenvoudig in of bewaar je een aantal dagen in de koelkast. En is je bananenbrood net een dagje te oud en uitgedroogd? Dan stop je jouw plakje gewoon even in de broodrooster!

Bananenbrood met walnoten-1

Wat heb je nodig?

4 rijpe bananen
4 eieren
125 gram bruine amandelpasta
1 el kokosolie
2 el citroensap
70 gram amandelmeel*
1 el kaneel
1 tl bakpoeder
snufje zout
100 gram gehakte walnoten voor de vulling

* Amandelmeel kun je kant en klaar kopen, maar maal je eenvoudig zelf in je keukenmachine of blender. Gebruik hiervoor witte (blanke) amandelen.

een kleine cakeblik

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een cakeblik in met kokosolie of bekleed de vorm met bakpapier. Net zo makkelijk!
  3. De bananen, eieren, amandelpasta, kokosolie en citroensap goed mengen in een keukenmachine (met mixhaken).
  4. Nu kun je het amandelmeel mengen met kaneel, zout en bakpoeder.
  5. Voeg dit toe aan het beslag. Goed mengen, zodat er geen klontjes in het beslag zitten.
  6. Voeg de gehakte walnoten toe aan het beslag, even doorroeren.
  7. Bak het brood in ongeveer 50-55 minuten gaar.

Prima in te vriezen, vooraf even in plakjes snijden en je hebt zo wat lekkers ‘bij de hand’. Zonder beleg heerlijk, met een likje honing helemaal jummie!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

BewarenBewaren


Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

4 Reacties

  1. Suzanne

    Wat een leuk stuk. Ik had echt nog nooit van kokosmeel gehoord. Ik ga het zeker een keer proberen.

    Liefs,
    Suzanne

    Antwoord
  2. Mirjam Blanken

    Hoi Suzanne,

    Dankjewel! Zeker de moeite waard om eens te proberen 🙂 Succes!

    Mirjam

    Antwoord
  3. Ellen

    Wow, ziet er erg lekker uit! Maar ik ben allergisch voor amandelnoten… Waar zou ik de amandelpasta en amandelmeel door kunnen vervangen, denk je?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hoi Ellen,
      Amandelpasta door cashewpasta en de amandelmeel door bijvoorbeeld havermeel. Experimenteren maar 🙂
      Groetjes Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This