Blueberry muffin – havermout uit de oven
Time for breakfast! Havermout is op veel manieren te bereiden. Ik doe mee met de Quakerchallenge. Dit houdt in dat je de komende weken kunt gaan genieten van verschillende ontbijtrecepten met havermout. Vandaag is het tijd voor een van mijn favorieten. Havermout uit de oven! Havermout is een glutenvrij graan, maar door kruisbestuiving is dit niet automatisch het geval. Wil je glutenvrij genieten van dit recept?
Wat heb je nodig?
1/4 cup havervlokken
2 el havermout
2 el amandelmeel
1/4 tl bakpoeder
snufje zout
1/4 cup amandelmelk
1 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder of vanille extract
1/2 cup blauwe bessen
1 el witte amandelpasta
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de havervlokken, de havermout, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout in een kom.
- Voeg vervolgens de amandelmelk, de ahornsiroop en het vanillepoeder (of extract) toe. Goed mengen.
- Laat dit mengsel even weken.
- Roer tot slot voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
- Zet je baksel 20-25 minuten in de oven.
- Heerlijk met wat witte amandelpasta.
Tip
Eventueel kun je dit ook al ‘s avonds maken en de hele nacht laten weken. Hierdoor wordt een deel van het fytinezuur in de haver afgebroken.
Tip
Geen ochtendmens of niet zo veel tijd? Maak het zoals hierboven vast ‘s avonds klaar. Spring je bed uit, zet je ontbijtje in de oven en ga vervolgens pas aan je ‘wakker worden ritueel’ beginnen. Je huis ruikt vervolgens heerlijk en zodra jij klaar bent schuif je dit ontbijtje zo naar binnen. Een goed begin van een nieuwe dag.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
Deze hoeveelheid is voor 1 muffin? En doe je in zo’n cupcakevormpje in oven?