Glutenvrije chocolade cake met blauwe bessen

Glutenvrije chocolade cake met blauwe bessen

Mirjam Blanken

16 juli 2018


Glutenvrije chocolade cake met blauwe bessen

I believe in chocolate for breakfast! En dat gaat met deze glutenvrije chocolade cake zeker lukken. Met blauwe bessen, want de combinatie van chocolade en blauwe bessen is er eentje om te onthouden hoor. En blauwe bessen zijn ook nog eens gezond! Een van de belangrijkste stoffen in blauwe bessen is anthocyan. Deze plantaardige kleurstof heeft ook een baantje als antioxidant. Volgens wetenschappers hebben blauwe bessen een positieve uitwerking op het hart, de bloedvaten en het geheugen. Anthocyan, de blauwe kleurstof, zou namelijk de doorbloeding van het hart bevorderen en een positief effect hebben op de hersenen. Blauwe bessen zijn trouwens van eind juni tot eind september uit Nederland verkrijgbaar. Buiten het seizoen vind je ze wel in de supermarkt, vaak komen ze dan uit Chili of Nieuw-Zeeland.

Wat denk je van deze glutenvrije American blueberry pancakes?

Glutenvrije chocolade cake met blauwe bessen

Wat heb je nodig?

75 gr (glutenvrije) havermout, gemalen tot meel
75 gr witte amandelen, gemalen tot meel
150 gr (biologische) pure chocolade
3 rijpe bananen
3 eieren
2 el kokosolie
200 gr blauwe bessen
2 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout

Keukenmachine of blender
Cakevorm
Bakpapier

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  3. Smelt de pure chocolade au bain marie.
  4. Maal de havermout en de amandelen in je keukenmachine of blender tot meel.
  5. Doe het meel in een mengkom en mix hier de bakpoeder en het zout doorheen.
  6. Mix nu de bananen, de kokosolie en de eieren in je keukenmachine tot een glad mengsel.
  7. Giet dit mengsel bij het meel, voeg de gesmolten chocolade toe en roer even goed door.
  8. Voeg tot slot de blauwe bessen toe en roer een laatste keer goed door.
  9. Giet het beslag in de cakevorm en bak de chocolade cake in 45-50 minuten gaar.
  10. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije chocolade cake met blauwe bessen te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This