Glüh appelsap: warme appelsap met gember, kaneel en koekkruiden
It’s me: BOB! De keuze om de bewust onbeschonken rijder na een avondje Oud en Nieuw vieren bij vrienden was dit jaar overigens zo gemaakt. Ik was afgelopen week gevloerd met de griep en ben nog een beetje herstellende. Aan alcohol moet ik in dit stadium nog niet denken, dus de optelsom was vandaag snel gemaakt. En dus dook ik de keuken in om deze glüh appelsap, oftewel homemade warme appelsap met gember, kaneel en koekkruiden te maken. Wist je dat gember onder andere een pijnstillende en ontstekingsremmende werking heeft? Een dagelijks shotje gezonde gember is dus zo gek nog niet!
Ik gebruik voor dit recept verse biologische appels waar ik in mijn slowjuicer appelsap van maak. Een slowjuicer is een sapmachine die groente en fruit perst, kneust en maalt op langzame snelheid. En er is eigenlijk maar 1 regel: van alle soorten groente en fruit die je zelf kunt opeten door erop te kauwen, kun je ook verse sapjes maken. Mocht je geen slowjuicer hebben, dan kun je ook biologische (liefst troebele) appelsap gebruiken.
Ook lekker: homemade glühwein zonder alcohol
Wat heb je nodig?
Voor een liter glüh appelsap
1 l appelsap (uit de slowjuicer)
1 tl koekkruiden
een stukje geraspte gember (ongeveer 2 cm)
sap en rasp van een biologische sinaasappel
snuf vanillepoeder
Optioneel
4 steranijs sterren
4 kaneelstokjes
slowjuicer (of koop kant-en-klare troebele, biologische appelsap)
steelpan
Zo ga je te werk
- Maak in je slowjuicer 1 liter verse appelsap.
- Verhit de appelsap op laag vuur in een steelpannetje en voeg de kruiden en de geraspte gember toe.
- Roer goed door en laat de appelsap op laag vuur 5-10 minuutjes pruttelen.
- Zeef vervolgens de appelsap en laat deze voor het serveren even afkoelen.
- Leuk met een kaneelstokje en steranijs erin!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze glüh appelsap te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volg jij Eat.Pure.Love al op social media?
0 reacties