Havermout pannenkoekjes met homemade jam

ontbijten zonder brood

Mirjam Blanken

30 januari 2015


Havermout pannenkoekjes met homemade jam

Kinderen en de 3 p’s… Vraag wat ze het liefste eten en standaard hoor je pizza, patat of pannenkoeken. Een enkele uitzondering daar gelaten natuurlijk. En heel eerlijk? Een lekker patatje, een goede pizza of pannenkoek gaat er hier ook wel in. Gelukkig zijn pannenkoekjes gemakkelijk om te zetten naar een ‘gezonde’ variant: havermout pannenkoekjes bijvoorbeeld. Met dit recept wordt pannenkoeken bakken lekker en gezond!

havermout pannenkoekjes

Op dit moment zijn havermout pannenkoekjes met banaan zijn favoriet bij de kleine man hier in huis. Deze American pancakes zijn een heerlijk ontbijtje voor schoolgaande en opgroeiende kids. In dit pannenkoekenrecept gebruik ik bakpoeder. Op deze manier krijg je lekker stevige en dikke pannenkoekjes. Een voedzaam en snel recept. Ideaal met hongerige kids!

Wat heb je nodig?

voor 6-8 pannenkoekjes

150 gr (glutenvrije) havermout (deze maal je tot meel)
200 ml amandelmelk
1 rijpe banaan
1 tl kaneel
snuf zout
1 tl vanille-extract (die maak je natuurlijk lekker zelf)
1 tl bakpoeder
1 ei
kokosvet om in te bakken

blender of keukenmachine

Hoe maak je ze?

  1. Maak eerst meel van je havermout of havervlokken. Ik gebruik hiervoor mijn minikom van MagiMix. Heb je die niet? Dan kun ook je keukenmachine gebruiken.
  2. Mix vervolgens het havermeel, de amandelmelk, de banaan, het kaneel, het zout en het vanille- extract in je blender of keukenmachine. Het moet een egaal beslag worden.
  3. Blend vervolgens het ei en de bakpoeder nog even goed door het beslag.
  4. Voeg eventueel nog wat amandelmelk toe.
  5. Bak de pannenkoeken in kokosolie aan twee kanten goudbruin.

Door de banaan zijn de pannenkoekjes al heerlijk zoet. Maar wat denk je van zelfgemaakte jam?

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

5 Reacties

  1. Rieneke

    Lekker receptje, just love havermout! Echt een weekend ontbijtje, mmm 🙂

    Antwoord
  2. Eva

    Dat smeuïge lichtroze spul wat op het plaatje tussen de pannenkoekjes zit: dat is toch niet die chia-jam?

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Eva,
      Volgens mij heb ik bij dit recept gewoon frambozen in de blender gedaan. Maar eerlijk gezegd weet ik het niet meer zo goed haha. Het in ieder geval niet de chia jam van de website.
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  3. Lara

    Hoi,
    Kun je het ei ook vervangen of weglaten?

    Antwoord
  4. Annemiek

    Graag zou ik je nieuwsbrief willen ontvangen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This