Niets lekkerder dan een warm soepje op een grauwe dag. Of voor als je gewoon zin hebt in een lichte maaltijd. En met dit recept voor heldere uiensoep maak je een flinke pan vol. De leftovers vries je in, voor een volgende keer.
Wat heb je nodig?
2 liter kippenbouillon
1 theelepel kokosolie
3 grote uien
3 sjalotjes
2 eetlepel balsamicoazijn
100 milliliter rode wijn
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel peterselie
1 laurierblad
5 peperkorrels
zout naar smaak
thee-ei
Zo ga je te werk
- Snij de uien in halve ringen en doe ze in een schaal. Voeg een flinke snuf zout toe aan de uien.
- Verhit de kokosolie in een pan en bak de uien glazig in ongeveer 20 minuten.
- Blus de uien vervolgens af met de balsamicoazijn. Laat dit een paar minuten sudderen, maar blijf regelmatig doorroeren, anders zal de azijn aankoeken aan de pan.
- Doe de kruiden in een thee-ei, en doe het ei in de soeppan. Doe ook de bouillon, de rode wijn en vervolgens de uien in de soeppan. Natuurlijk voeg je de bouillon, wijn en de kruiden aan de uien toe, wanneer je ze al glazig gebakken hebt in je soeppan.
- Haal na ongeveer 40 minuten pruttelen het thee-ei uit de pan en je hebt een heerlijke uiensoep!
Wil je de soep in de slowcooker maken? Dat kan! Doe alle ingrediënten in de slowcooker en voeg de uien toe nadat je ze afgeblust hebt met de balsamico-azijn. Zet de slowcooker daarna voor ongeveer 5uur op de laagste stand.
Enjoy!
Liefs Nicky
Volgen jullie mij al op Instagram?
wat bedoel je met website
ik hoop dat dit zo ook voldoende is om jullie mails te krijgen
groetjes celina of fb op koperdraad.
Hi Celina,
Stuur even een mailtje naar mirjam@eatpurelove.nl
Groetjes
Mirjam
Lekker soepje! Ja uien werken zo goed tegen verkoudheid. Mijn kleine mannetje slaapt nog regelmatig met een ui als hij verkouden is, klinkt zielig, maar het is iets natuurlijks en alle viezigheid komt goed los.
Klopt! Een rauwe ui naast je bed doet wonderen.