Homemade granola
Één van de belangrijkste maaltijden van de dag is het ontbijt. Je lichaam krijgt de benodigde energie om de dag goed van start te kunnen gaan. Soms moet je echter vroeg op, begint je drukke dag al zodra je uit je bed stapt of wint de snoozeknop het van een goed ontbijt. Persoonlijk kan ik echt niet zonder ontbijt, maar heb ik ook niet altijd evenveel tijd. Mijn favoriet is dan homemade granola. Je kunt er precies in doen wat jij lekker vindt, er zitten geen overbodige (ongezonde) ingrediënten in en je kunt meteen een grote hoeveelheid maken, zodat je de rest van de week (of langer) simpelweg in een handomdraai je ontbijt hebt bereid.

En heb je ’s avonds of na het sporten nog trek in iets lekkers, dan is wat Griekse of plantaardige yoghurt met granola de ideale snack. Let’s fuel up and go!
Wat heb je nodig?
dit recept is genoeg voor 2 personen voor 2 weken
Basis
350 gram (glutenvrije) havermout
8 el lijnzaad
8 el (glutenvrije) haverzemelen
4 el pompoenzaad
4 el zonnebloempitten
2 el sesamzaad
150 gram ongezouten en fijngehakte cashewnoten
‘Lijm’
3 el olijfolie
6 el honing
150 ml perensap
Optioneel
100 gram ongezouten pecannoten
100 gram ongezouten amandelen
2 el rozijnen
2 el gedroogde cranberry’s
10 gedroogde abrikozen
10 gedroogde dadels
100 gram pure chocolade
1 tl kaneelpoeder
1 tl kardemompoeder
stukjes pure chocolade
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Doe alle basisingrediënten in een grote kom en mix deze goed door elkaar.
- Verwarm in een pannetje de olijfolie, honing en het sap totdat dit goed vermengd en warm is.
- Giet het warme mengsel over de basisingrediënten en roer het goed door, totdat alles plakkerig is.
- Leg bakpapier in je bakblik en verspreid hierover het plakkerige mengsel. Druk het goed aan, zodat je een plaat krijgt van ongeveer een centimeter dik.
- Zet dit ongeveer 30 minuten in de oven en keer halverwege het bakblik om, zodat alles even bruin wordt.
- In de tussentijd snijd en hak je de ingrediënten fijn die je straks als extra wilt toevoegen. Kijk voor mijn versie bij het kopje optioneel.
- Doe deze in de kom die je net hebt geleegd en meng alles goed door elkaar.
- Wanneer de oven klaar is, moet het basismengsel eerst goed afkoelen.
- Na ongeveer een half uur tot een uur kun je de gebakken granola in stukjes breken/verkruimelen en toevoegen aan je kom met extra’s.
- Goed husselen, stop het in een voorraadblik en klaar!
Ga je ‘s ochtends ontbijten, dan pak je wat homemade granola, voeg wat vers fruit toe en naar keuze: (kokos) yoghurt, amandelmelk, kokosmelk of wat jij lekker vindt en genieten maar!
Enjoy!
Liefs Barbara
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties