Honing mosterd spruitjes

Honing mosterd spruitjes

Mirjam Blanken

12 december 2016


Honing mosterd spruitjes

Spruitjes. Ieks! Deze wintergroente heeft niet echt een ‘lekkere’ reputatie. Naast de bittere smaak van spruitjes ruikt je huis tijdens het koken ook niet bepaald lekker. In mijn jonge jaren stonden spruitjes geregeld op het menu. Deze groene rakkers zijn namelijk erg gezond, ze zijn goedkoop en last but not least zijn ze makkelijk klaar te maken. Om de spruitjes meer smaak te geven, of in mijn geval als kind de smaak te verbloemen, eet ik ze nog steeds graag met appelmoes. Aangezien ik de volwassen leeftijd inmiddels al meerdere keren heb aangetikt werd het weleens tijd voor een volwassen versie van spruitjes. Ik maakte dit lekkere recept: honing mosterd spruitjes!

Het recept voor zelfgemaakte appelmoes vind je hier!

Honing mosterd spruitjes

Deze Brusselse spruitjes hebben hun naam te danken aan het feit dat spruitjes in het Belgische Brussel gecultiveerd werden tot de spruitjes die wij nu kennen. Spruitjes groeien aan lange, dikke stelen en deze kleine kooltjes zijn echte wintergroente. En size does matter! In het geval van spruitjes zijn de kleintjes het lekkerst. In dit recept kook ik de spruitjes, maar roerbakken of roosteren is ook erg lekker!

Wat heb je nodig?

  • 750 gram spruitjes
  • 50 gram roomboter
  • 3 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing

Zo ga je te werk

  • Maak de spruitjes schoon. Verwijder ‘het kontje’ en de buitenste blaadjes.
  • Kook de spruiten beetgaar in 5-10 minuten. Giet ze af en laat even uitlekken.
  • Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan en voeg hieraan de mosterd en de honing toe. Roer dit door elkaar.
  • Schep als laatst de spruitjes erdoorheen en verwarm de spruitjes nog eventjes.

Enjoy!

Wat is jouw favoriete recept voor spruitjes?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This