Marokkaanse courgettesoep met Ras-el Hanout
Wil je eens een makkelijke, maar bijzondere soep op tafel zetten? Dan is deze romige courgettesoep met een Marokkaans tintje zeker de moeite waard! De kokosmelk maakt de soep romig en zoet, terwijl de kruiden hem juist weer een stevige bite geven. Hierbij dus een geslaagd recept voor Marokkaanse courgettesoep! Courgette is door zijn milde en neutrale smaak een perfecte basis voor een groen soepje. Deze soep heb je ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Easy peasy en gezond, daar worden we blij van!
Welke kokosmelk is de beste keus?
Wat heb je nodig?
voor 5-6 personen
2 kleine uien
2 courgettes
1 tl kokosolie
1 liter kippenbouillon
60 ml kokosmelk
8 gram Ras-el Hanout
1 rode peper of chilivlokken (ter garnering)
20 gram cashewnoten
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen. Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling.
Zo ga je te werk
- Snij de ui in stukjes, en bak deze met de kokosolie glazig in een grote pan.
- Schil en snijd de courgette in kleine stukjes, en bak deze met de Ras el Hanout ongeveer 4 minuten met de ui mee.
- Voeg de kippenbouillon toe, en laat het geheel zeker 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur, en pureer het met de staafmixer tot een egale soep.
- Voeg de kokosmelk toe, en pureer nogmaals kort met de staafmixer.
- Verdeel de soep in de kommen en garneer ze met de cashewnoten en in dunne schijfjes gesneden rode peper.
- Uiteraard voeg je zoveel rode peper toe als je zelf lekker vindt!
Hebben jullie het recept voor heldere uiensoep al eens gemaakt? Ook een aanrader!
Enjoy!
Wat is jouw favoriete soep? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Nicky
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Leuk, dat kun je natuurlijk ook met groentebouillon maken voor de vegetariërs. Heb nog nooit nootjes in de soep gedaan, ben benieuwd of ze ook knapperig blijven…
Wat is ras el Hangout ? Ik ben belgisch en ken dat niet .
Hoi Liliane,
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. De meeste toko’s en supermarkten verkopen het wel hoor. Hopelijk ook in België!
Liefs Mirjam
Klein vraagje: weet je toevallig hoeveel gram courgette nodig is? Wij kweken zelf courgettes en deze zijn gigantisch, ik vind het daarom moeilijk om een schatting te maken ?
Groetjes,
Anke
Kan je de soep ook naderhand opwarmen? En kan je de soep ook invriezen?
Ik ben ermee bezig en het ruikt heerlijk!