Mug cake uit de oven met pompoen
Cake uit een kopje was een trend die ik stilzwijgend aan me voorbij liet gaan. Een leuk (en lekker!) principe, jammer van de magnetron. Diezelfde magnetron heb ik namelijk al jaren geleden het huis uit gezwieperd. Daarover later meer. Tot ik afgelopen week mug cake uit de oven voorbij zag komen. In het kader: van proberen kun je leren ben ik de keuken in gedoken. Om er vervolgens weer uit te komen met dit fijne recept voor glutenvrije mug cake uit de oven met pompoen.
Wat heb je nodig?
voor het cakebeslag
1 ei
2 el pompoenpuree
4 el (glutenvrije) havermout
1-2 el plantaardige melk (amandelmelk, casewmelk, …)
1 tl homemade vanille-extract
snuf kaneel
snuf zout
1/4 tl bakpoeder
1 el honing of ahornsiroop
kokosolie om je kopje in te vetten
Oven
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet je ‘mug’ in met kokosolie.
- Kluts het eitje in een mengkom met een garde.
- Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de bakpoeder) toe en meng dit met een vork tot een fijn cakebeslag.
- Voeg tot slot de bakpoeder toe, meng even goed door en giet het beslag in het ingevette kopje.
- Zet het kopje voor 25-30 minuten in de voorverwarmende oven.
Heerlijk met homemade kokosslagroom. Het recept hiervoor vind je hier!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
Hebben jullie al eens een mugcake gemaakt? Mijn volgende experiment wordt een mugcake met heel veel chocolade. Who’s with me?
0 reacties