Pico De Gallo met tortilla chips
Mexicoooooo! Deze salsa van tomaat, ui, koriander en limoensap is een klassieker in de Mexicaanse keuken. Deze Pico De Gallo doet het niet alleen goed als bijgerecht, maar is ook heerlijk als verse dip bij tortilla chips. Lekker voor bij een glutenvrije borrel dus, aangezien glutenvrije nacho chips heel makkelijk te vinden is. Merken als Sam Mills, Amaizin, Trafo, Albert Heijn (let op: alleen de nacho cheese heeft een logo) zijn zowel in de supermarkt als online verkrijgbaar. Maar ik duik binnenkort ook de keuken in om deze chips zelf te maken. Moet simpel zijn volgens mij, aangezien de chips gemaakt wordt van maismeel, wat zout en olie.
En als je toch in de keuken staat: deze homemade guacamole is ook een aanrader!
Wat heb je nodig?
een zakje (glutenvrije) tortilla chips
3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
1 verse Spaanse peper*, in kleine stukjes gesneden
een witte ui, gesnipperd
een handvol verse, gesneden koriander
het sap van een limoen
snuf peper en zout
*Houd je niet van pittig? Dan gebruik je natuurlijk gewoon wat minder Spaanse peper. Verwijder in ieder geval de pitjes van jalapeno, deze geven namelijk nog meer pit aan de salsa.
Zo ga je te werk
- Was de tomaten en snijd ze door de helft. Verwijder de zaadjes en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
- Pel en snipper de witte ui.
- Snijd het pepertje in kleine stukjes. Verwijder eventueel eerst de zaadjes.
- Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.
- Schap alle ingrediënten in een kom en voeg nog een snuf peper en zout toe.
- Zet de Pico De Gallo minimaal een uurtje in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
- Serveer samen met de tortilla chips.
25x de lekkerste glutenvrije borrelhapjes
Enjoy!
Wat is jouw favoriete dipsaus bij een bak chips?
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties