Romige bloemkoolpuree
Deze maand doe ik mee aan de Real Meal Challenge. Een van de recepten die ik tegenkwam in het boek The Real Meal Revolutie was deze voor bloemkoolpuree. Een goed en gezond alternatief voor aardappelpuree en ook nog eens heel smaakvol. In het kader van eat your veggies en varieer deel ik hierbij het simpele recept voor romige bloemkoolpuree.
Ben jij ook zo dol op bloemkool? Wat denk je van dit recept voor geroosterde bloemkool uit de oven?
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
800 gr bloemkoolroosjes
80 gr roomboter
zout & peper
nootmuskaat
staafmixer of keukenmachine
stoompan
Zo ga je te werk
- Stoom de bloemkoolroosjes zacht en laat ze vervolgens even afkoelen.
- Pureer de bloemkool met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Voeg tijdens het pureren de roomboter toe.
- Mix tot je een gladde puree hebt.
- Breng de bloemkoolpuree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Enjoy!
Deze romige bloemkoolpuree is heerlijk in combinatie met het recept voor ‘Bangers and mash‘. Een klassiek Brits gerecht voor kruidige saucijzen met puree.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties