Rooibos latte met amandelmelk

Mirjam Blanken

31 oktober 2017


Rooibos latte met amandelmelk

Toen gastblogger Sanne Eva in Montpellier een aantal foto’s appte van haar gezonde ontbijtje bij Joy Healthy Food liep het water mij in de mond. Een kleurrijke açai bowl, een stapel magic pancakes met vers fruit en deze bijzondere red cappuccino staarde mij aan via het scherm van mijn smartphone. En wat blijkt? Het recept voor deze rode cappuccino is easy peasy. Simpel gezegd is het ‘gewoon’ sterke rooibosthee met opgeklopte amandelmelk. Klinkt lekker toch? Aangezien ik een behoorlijke theeleut ben, is wat variatie altijd welkom. En een pluspuntje? Rooibos kruidenthee bevat geen cafeïne. Je kunt deze rooibos latte dus prima ‘s avonds drinken.

Home is where the tea is!

Wist je dit over rooibos thee?

  • Rooibosthee wordt ook wel rode thee genoemd en heeft een zachte en ietwat zoetige smaak.
  • Rooibos thee wordt gemaakt van de bladeren van de Aspalathus linearis. Deze struik wordt gekweekt aan de westkust van Zuid-Afrika.
  • De Zuid-Afrikaans benaming rooibos is afgeleid van ‘rood bos’. En dat is vanwege de roodbruine kleur die de bladeren krijgen tijdens het fermenteren van de bladeren.
  • Omdat rooibos thee van nature cafeïnevrij is, is het een fijn alternatief voor groene thee.

Rooibos latte met amandelmelk

Wat heb je nodig?

Voor 1 kop rooibos latte

2 zakjes biologische rooibosthee (of 2-3 el losse rooibos thee)
150 ml kokend water
150 ml amandelmelk*
kokosbloesemsuiker (of honing)
snufje kaneel

*Ik gebruik in dit recept amandelmelk, maar je kunt deze rooibos latte met iedere melk maken die je wilt. Havermelk is ook een aanrader!

melkopschuimer

Zo ga je te werk

  1. Start met het koken van water.
  2. Hang de theezakjes in je favoriete theebeker en giet het gekookte water erover heen.
  3. Vul je beker maximaal tot de helft en laat de thee minimaal 2-3 minuten trekken.
  4. Ondertussen kun je de amandelmelk opschuimen.
  5. Haal nu de theezakjes uit je beker en giet de opgeschuimde amandelmelk erbij.
  6. Voeg naar smaak wat kokosbloesemsuiker of honing toe.
  7. Strooi nog wat kaneel over je rooibos latte en klaar is Kees!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Liselotte

    Ik dronk thuis als ik iets warms dronk altijd thee, heel erg lekker maar het werd minder lekker als je het de hele dag drinkt. Dus ik probeerde chocomelk te maken met cacao en de alpro ongezoette amandelmelk maar die mislukt op een of andere manier altijd bij mij. Ik wilde graag iets warms drinken maar geen thee dus kwam ik op dit recept. Ik heb de honing vervangen door agave en de melk in de magnetron gedaan omdat we geen melk opschuimer hebben en mijn moeder precies aan het koken was dus via een pannetje was ook niet mogenlijk dus toen heb ik het vervolgens zo gedaan en het smaakte echt super lekker ik weet wel wat ik de komende tijd ga drinken (alleen ietsjes minder agave erin en nog een keer proberen met via een pannetje opgeschuimde (vegan) melk) mjamm

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This