Saucijzen met bloemkoolpuree

Saucijzen met bloemkoolpuree

Mirjam Blanken

13 maart 2016


Saucijzen met bloemkoolpuree

‘Bangers and mash’ is een van de klassieke gerechten van de Britse keuken. In dit recept vervang je de klassieke aardappelpuree door bloemkoolpuree. Aangezien ik deze maand eet volgens de principes van het Banting dieet staan aardappelen hier namelijk niet meer op het menu. Gewone aardappelen staan namelijk op de rode lijst van (zetmeelrijke) groenten. Banting gaat uit van koolhydraatarme voeding en is daarnaast rijk aan gezonde vetten, groenten en vlees of vis. Het heeft iets weg van het paleo dieet, maar er zijn wel degelijk verschillen te vinden.

Hier lees je alle ins & outs over het Banting dieet. 

Saucijzen met bloemkoolpuree

Wat heb je nodig?

8 biologische varkenssaucijzen
50 gr roomboter
100 gr ontbijtspek in blokjes
2 rode uien, in ringen
4 teentjes knoflook, gepeld en geperst
4 takjes rozemarijn
500 gr pomodori tomaten in kwarten*
2.5 dl kippenbouillon

*Gebruik je tomaten uit blik? Giet dan wel het vocht af, anders blijft dit gerecht erg waterig.

Ovenschaal

Het recept voor de bloemkoolpuree vind je hier.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Smelt de roomboter in de pan en bak je saucijzen rondom even aan tot ze goudbruin zijn.
  3. Haal de worstjes uit de pan en zet ze even apart.
  4. Bak in dezelfde koekenpan de spekblokjes krokant. Doe vervolgens de uienringen, de geperste teentjes knoflook en de rozemarijn erbij. Fruit tot de uienringen zacht zijn.
  5. Voeg nu de tomaten toe. Als je verse tomaten gebruikt zouden die na 10 minuten uit elkaar moeten vallen.
  6. Schenk de kippenbouillon erbij. Roer het mengsel nog even goed door, giet het over in een ovenschaal en leg de saucijzen erop.
  7. Zet dit 20 minuten in de oven.
  8. Serveer de saucijzen met bloemkoolpuree.

Enjoy!


Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This