Springrolls met garnalen
Deze springrolls zijn een heerlijke lichte maaltijd op warme dagen. Leftovers neem je de volgende dag gewoon mee naar je werk als lunch. Springrolls zijn Vietnamese koude loempia’s die je vult met rauwe groenten en eventueel wat garnalen, kip, bacon, surimi sticks of zalm.
De rijstvellen week je eventjes in lauwwarm water en kun je vervolgens vullen. Ik heb in dit recept gekozen voor worteltjes, rode paprika, een rood pepertje, garnalen, glass noodles, basilicum en lente uitjes. Maar je kunt springrolls vullen met whatever you like. Wat denk je van springrolls gevuld met avocado, komkommer en makreel?
Wat heb je nodig?
voor 12-15 kleine springrolls
50 gram glass noodles
8 vellen rijstvellen (rice paper)*
100 gram gekookte garnalen
handje (Thaise) basilicum
1 paprika
bosje lentjeuitjes
1 rode peper
worteltjes
sojasaus
* Rijstvellen koop je bij de toko voor weinig. Ze zijn er in alle soorten en maten. Pluspuntje: ze zijn lekker goedkoop. Onder de 2 euro heb je al een pak met 50 vellen. Rijstvellen worden gemaakt van rijstmeel, zout, water en tapiocameel (bindmiddel) en zijn glutenvrij.
Zo ga je te werk
- Laat de noodles 3-4 minuten in gekookt water wellen. Voordat je ze in de pan met water doet, breek je ze eerst even. Zo kun je ze straks beter verwerken.
- Snijd de groenten in zo dun mogelijk reepjes.
- Zet al je ingrediënten voor de vulling klaar.
- Vul een grote kom met lauwwarm water. Houd een rijstvel aan beide kanten 10 tot 40 seconden onder water of tot ze zacht zijn. Leg het rijstvel vervolgens op een vochtige houten plank.
- Rijstvellen worden snel plakkerig (lees: onhandelbaar) dus werk snel.
- Leg de vulling net boven het midden.
- Vouw de bovenkant naar binnen.
- Vouw hierna de zijkanten naar binnen.
- Rol vervolgens de springroll strak op.
Visueel ingesteld?
In deze tutorial vind je beeldmateriaal om stap voor stap een springroll te vouwen.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Hoi,
Eerst complimentje voor jullie super site.
En dan m’n vraag, kun je Springrolls invriezen?
xxxx
Hi Monique,
Bedankt voor het compliment! Vinden we leuk 😉
De springrolls zijn net gemaakt het lekkerst. Invriezen zou moeten lukken natuurlijk, maar ik weet niet wat dat doet met het rijstvel. Het is het proberen waard! Laat je me weten of het gelukt is?
Mirjam