Springrolls met garnalen

Springrolls

Mirjam Blanken

8 juli 2015


Springrolls met garnalen

Deze springrolls zijn een heerlijke lichte maaltijd op warme dagen. Leftovers neem je de volgende dag gewoon mee naar je werk als lunch. Springrolls zijn Vietnamese koude loempia’s die je vult met rauwe groenten en eventueel wat garnalen, kip, bacon, surimi sticks of zalm.

De rijstvellen week je eventjes in lauwwarm water en kun je vervolgens vullen. Ik heb in dit recept gekozen voor worteltjes, rode paprika, een rood pepertje, garnalen, glass noodles, basilicum en lente uitjes. Maar je kunt springrolls vullen met whatever you like. Wat denk je van springrolls gevuld met avocado, komkommer en makreel?

Springrolls met garnalen

 

Wat heb je nodig?

voor 12-15 kleine springrolls

50 gram glass noodles
8 vellen rijstvellen (rice paper)*
100 gram gekookte garnalen
handje (Thaise) basilicum
1 paprika
bosje lentjeuitjes
1 rode peper
worteltjes

sojasaus

* Rijstvellen koop je bij de toko voor weinig. Ze zijn er in alle soorten en maten. Pluspuntje: ze zijn lekker goedkoop. Onder de 2 euro heb je al een pak met 50 vellen. Rijstvellen worden gemaakt van rijstmeel, zout, water en tapiocameel (bindmiddel) en zijn glutenvrij.

Zo ga je te werk

  1. Laat de noodles 3-4 minuten in gekookt water wellen. Voordat je ze in de pan met water doet, breek je ze eerst even. Zo kun je ze straks beter verwerken.
  2. Snijd de groenten in zo dun mogelijk reepjes.
  3. Zet al je ingrediënten voor de vulling klaar.
  4. Vul een grote kom met lauwwarm water. Houd een rijstvel aan beide kanten 10 tot 40 seconden onder water of tot ze zacht zijn. Leg het rijstvel vervolgens op een vochtige houten plank.
  5. Rijstvellen worden snel plakkerig (lees: onhandelbaar) dus werk snel.
  6. Leg de vulling net boven het midden.
  7. Vouw de bovenkant naar binnen.
  8. Vouw hierna de zijkanten naar binnen.
  9. Rol vervolgens de springroll strak op.

Visueel ingesteld?
In deze tutorial vind je beeldmateriaal om stap voor stap een springroll te vouwen.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

 


Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

  1. Monique

    Hoi,

    Eerst complimentje voor jullie super site.
    En dan m’n vraag, kun je Springrolls invriezen?

    xxxx

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Monique,
      Bedankt voor het compliment! Vinden we leuk 😉
      De springrolls zijn net gemaakt het lekkerst. Invriezen zou moeten lukken natuurlijk, maar ik weet niet wat dat doet met het rijstvel. Het is het proberen waard! Laat je me weten of het gelukt is?
      Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This