Raw en vegan brownies met chocolade ganache
Wist je dat een stukje pure chocolade (wat je dus in deze vegan brownies vindt) best een goed idee is? Cacao bevat namelijk phenylethylamine wat zorgt voor een prettig en ontspannen gevoel. Komt nog bij dat het eten van chocolade de afgifte van endorfine in de hersenen stimuleert. Dit stofje ken je waarschijnlijk wel van de welbekende ‘runner’s high’. Endorfine zorgt naast een pijnstillende werking ook voor een gelukzalig gevoel en vermindert stress en gevoelens van angst.
Daarnaast is chocolade ook rijk aan flavonoïden (antioxidanten). Onderzoek heeft uitgewezen dat een dagelijkse inname van 200 milligram van deze specifieke antioxidanten uit cacao een positief effect kan hebben op hart en bloedvaten. Regel is wel: hoe donkerder de chocolade, hoe meer cacao. Ga dus voor een reep pure chocolade of maak deze vegan brownies met chocolade ganache. Good to know: voor deze chocolade brownies heb je helemaal geen oven nodig. Enjoy!
5x voeding waar je happy van wordt!
Wat heb je nodig?
Voor de vegan brownies
150 gr walnoten (houd 2 handjes walnoten apart voor een lekkere bite in en over je vegan brownies)
125 gr witte amandelen
300 gr Medjoul dadels, ontpit
8 el rauwe cacao poeder
een snufje kaneel
een snufje zout
Voor de chocolade ganache
50 ml amandelmelk
100 gr pure chocolade, in stukjes gesneden
2 el kokosolie
50 gr kokosbloesemsuiker
een snufje zout
Keukenmachine
Vierkant bakblik
Een elektrisch koffiemolentje
Chocolate is always a good idea!
Zo ga je te werk
Zo maak je de vegan brownies
- Maal de walnoten en de amandelen in je keukenmachine tot fijn meel.
- Mix vervolgens de ontpitte dadels in je keukenmachine tot fijne stukjes.
- Voeg nu het ‘meel’ toe samen met de cacaopoeder en een snufje zout en kaneel en mix tot je een goed plakkerig mengsel hebt.
- Voeg hieraan het handje achtergehouden walnoten toe.
- Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en stort hierin het mengsel voor de brownies.
- Verdeel dit over de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet het bakblik in de koelkast of vriezer terwijl je verder gaat met de chocolade ganache.
Zo maak je de chocolade ganache
- Verwarm de amandelmelk (op laag vuur) au bain marie.
- Voeg de chocolade toe en roer langzaam door tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg nu een snufje zout en de kokosolie toe en roer nog even goed door.
- Zet de chocolade ganache nu voor 5-10 minuten in de koelkast.
- Maal de kokosbloesemsuiker in een elektrisch koffiemolentje tot ‘poedersuiker’.
- Haal de ganache uit de koelkast en voeg het ‘poedersuiker’ toe tot de chocolade ganache voldoende dik is om als glazuur te kunnen fungeren.
- Verwijder de brownie uit het bakblik en smeer in met de chocolade ganache. Strooi er eventueel nog wat gehakte walnoten over.
- Snijd de brownie vervolgens met een scherp mes in 12 stukjes.
Tip van de dag!
Zet je no bake brownie nog even in de koelkast voordat je deze aansnijdt. Dat snijdt een stuk makkelijker kan ik je vertellen. Bewaar de brownies in de vriezer of in de koelkast in een luchtdichte verpakking.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Ben heel benieuwd naar stap 8???
(Ik heb trouwens een bietje door het beslag gedaan, hoop dat je dat niet te erg proeft?!)