Chili sin carne: zo maak je homemade vegan chili

vegan chili

Mirjam Blanken

31 mei 2019


Chili sin carne: zo maak je homemade vegan chili 

Deze week doe ik mee aan de Digital Dinner Detox van Santa Maria. En zij snappen het! Samen aan tafel eten en bewust aandacht besteden aan het eten en elkaar heb ik ook hoog in het vaandel staan. Vergeet eten met je bord op schoot voor de televisie en zet in plaats daarvan deze chili sin carne, oftewel chili zonder vlees op tafel.

En wat mij betreft zijn dit de gezelligste maaltijden om met de hele familie te eten: bakjes op tafel, nacho’s on the side en toeslaan maar! Deze vegan chili wordt trouwens meestal geserveerd met rijst, maar is ook lekker met quinoa. En tortillachips on the side horen er gewoon bij toch? Enjoy!

vegan chili

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen chili sin carne

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 blik rode kidneybonen (400 ml), afgespoeld en uitgelekt
1 blik linzen (400 ml), afgespoeld en uitgelekt
1 klein blikje mais, uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
1 zakje Santa Maria Chili seasoning mix
50 ml water
1 rode paprika
peper en zout naar smaak
1-2 el olijfolie

75 gr rijst (of quinoa) per persoon
2 avocado’s (per persoon een halve avocado in plakjes)
1 limoen voor de garnering, in partjes gesneden
verse koriander voor de garnering
tortilla chips on the side

vegan chili

Zo ga je te werk

  1. Fruit een gesnipperd uitje in olijfolie, voeg de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
  2. Doe nu de verschillende kruiden erbij en bak deze ook eventjes mee.
  3. Voeg nu de seasoning mix, de gezeefde tomaten, de mais, de bonen, de linzen, het water en de stukjes paprika toe.
  4. Roer goed door en laat de vegan chili op een laag vuur pruttelen.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Breng de chili sin carne op smaak met wat extra kruiden en peper en zout.
  7. Serveer de chili met limoenpartjes, tortilla chips, avocado en rijst en strooi er nog wat verse koriander over.

Ook lekker: zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel 

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan chili sin carne te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest 

Dit recept is geschreven in samenwerking met Santa Maria. Lees hier mijn disclaimer.

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This