De lekkerste homemade glutenvrije en vegan paaseitjes
Glutenvrije en vegan paaseitjes maak je natuurlijk gewoon lekker zelf! Geen ingewikkelde toestanden, deze paaseitjes maak je in een handomdraai klaar. Het enige wat je nodig hebt is (glutenvrije) havermout, ongezouten noten, cacaopoeder, lekker smeuïge dadels, wat vanillepoeder en een snuf zout. Eigenlijk kun je de basis van deze vegan paaseitjes vergelijken met bliss balls. Perfect als snack, makkelijk in te vriezen en bovendien ook nog eens erg lekker. Dat wordt genieten tijdens deze Paasdagen!
Voor de topping is de keuze trouwens reuze. Rol de paaseitjes door de cacaopoeder, sesamzaadjes of nog beter: dip ze in gesmolten chocolade! Je kunt natuurlijk simpelweg een reep chocolade smelten, maar zelf chocolade maken is nog leuker en stiekem ook lekkerder. Het receptje voor deze glutenvrije, zuivelvrije en vegan chocoladesaus vind je hieronder.
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 20-25 paaseitjes
100 gr (glutenvrije) havermout
75 gr cashewnoten (of amandelen)
2 el rauwe cacaopoeder
150 gr Medjoul dadels, zonder pit
1 tl vanillepoeder
snufje zout
Voor de chocoladelaag
100 gr (2 zakjes) santen
6 el gesmolten kokosolie
50 gr rauwe cacaopoeder
4 el ahornsiroop (of honing, maar dan is de chocoladesaus niet vegan)
snufje zout
keukenmachine of blender
Zo ga je te werk
- Maal de havermout samen met de cashewnoten fijn in je keukenmachine (of blender).
- Voeg de overige ingrediënten toe en laat de machine een paar minuten draaien.
- Kneed het losse deeg met je handen tot een stevige bal en leg deze een kwartiertje in de koelkast. Hierdoor kun je het deeg straks makkelijker tot eitjes kneden.
- Maak ondertussen de chocoladesaus. Smelt de kokosolie au bain marie. En in het kader van 2 vliegen in 1 klap kun je de santen onder in het pannetje met water laten smelten.
- Doe nu alle ingrediënten voor de chocoladelaag in een kom en meng goed met elkaar. Zet even apart.
- Haal het deeg voor de paaseitjes uit de koelkast en rol deze tot paaseitjes. Ik gebruik ongeveer 15 gram per paaseitje (of eigenlijk precies, beetje neurotisch haha).
- Nu kun je jouw eitjes gaan versieren! Rol ze door wat sesamzaadjes, cacaopoeder of gehakte amandelen en dip ze in de chocoladesaus. Dit laatste gaat het makkelijkst met een satéprikker. Deze steek je in de bovenkant en vervolgens doop je het paaseitje in de gesmolten chocolade.
- Laat de chocolade goed uitharden. Dit gaat vrij snel, omdat het deeg voor de eitjes gekoeld is in de koelkast. Je kunt ze voor het dippen ook even in de vriezer leggen, dan gaat dit nog wat sneller!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze glutenvrije en vegan paaseitjes te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
O wat lekker Mirjam. Nu ik meedoe met de vegan challenge is chocola in deze tijd van het jaar wel een lastig item.. Ik had stiekem al de nodige eitjes naar binnen gewerkt voor ik me realiseerde dat die natuurlijk niet vegan zijn! Goed alternatief!
Hi Simone,
En wie kan er nou zonder chocolade?! Bij mij is het een beetje uit nood geboren, omdat ik zuivel niet zo goed verdraag. Maar zodra er op chocolade vegan staat betaal je ook meer. Nu kunnen we met een gerust hart de pasen in haha
Liefs Mirjam
Hoe lang kun je ze bewaren?
In de koelkast een paar dagen, in de vriezer zeker een paar weken. Enjoy!
Liefs Mirjam