Romige vegan rijstpap met kaneel

Romige vegan rijstpap met kaneel

Mirjam Blanken

7 augustus 2017


Romige vegan rijstpap met kaneel

Ik eet dus nooit toetjes na het eten. Mijn dessert is tegenwoordig een stuk pure chocolade vrees ik. In mijn jonge jaren kwam er na het eten standaard een pak yoghurt op tafel. En was het weekend? Dan werd deze vergezeld door een pak vanille vla. Heerlijk met een flinke lepel appelmoes erdoor! Helaas (of gelukkig…) is deze gewoonte niet blijven plakken. Maar als ontbijt is deze vegan rijstpap natuurlijk ook heel erg lekker. Of misschien nog wel lekkerder! En wel zo fijn: dit toetje is zowel warm als koud heerlijk. Een ideale foodprep dus!

Romige vegan rijstpap met kaneel

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 4 personen

125 gr dessertrijst
1 l kokosmelk
1 vanillepeul, open gesneden
1 kaneelstokje
2- el kokosbloesemsuiker
snufje zout

Eet de rijstpap met jouw favoriete topping! Wat denk je van geschaafde amandelen, plakjes banaan, stukjes appel, kokosrasp of cashewnoten?

steelpan

Zo ga je te werk

  1. Breng de kokosmelk samen met een snuf zout, de vanillepeul, het kaneelstokje en de dessertrijst zachtjes aan de kook.
  2. Laat de rijst in zo’n 20 minuten zachtjes gaar koken. Roer de rijstpap af en toe even door om aanbranden te voorkomen.
  3. Roer de kokosbloesemsuiker lepel voor lepel door de nog warme pap. Proef de pap tussendoor eventjes, smaken verschillen tenslotte.
  4. Laat de rijstpap afkoelen tot hij lauwwarm is.
  5. Verdeel de rijstpap over 4 schaaltjes en strooi er nog wat kaneelpoeder en kokosbloesemsuiker over. Of garneer jouw toetje met je favoriete topping(s)!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan rijstpap te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Amy

    Door de omslag naar de herfst had ik onwijs trek in rijstpap. Dit recept sprak me het meest aan. Alvast klaargemaakt toen m’n zoontje z’n middagdutje deed. Heel de keuken rook heerlijk! En het smaakte ook onwijs lekker! Deze ga ik echt vaker maken. Bedankt voor je recept!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This