Zelf groentebouillon maken

Zelf groentebouillon maken

Mirjam Blanken

17 januari 2017


Zelf groentebouillon maken

Bouillon geeft zoveel meer smaak aan je soep dan water. in dit recept worden de groente eerst gebakken. Hierdoor krijgt je bouillon nog meer smaak! Eventueel kun je de aantallen in dit recept verdubbelen. Zo kun je een deel van de bouillon invriezen. Zelf groentebouillon maken heeft als voordeel dat je jouw jacht naar bouillonblokjes zonder smaakversterker en enorme hoeveelheid zout kunt staken. Je maakt de bouillon gewoon lekker zelf!

Smaakversterker E621: Alles wat je moet weten

Wat heb je nodig?

voor 2 liter bouillon

2 el olijfolie
2 middelgrote uien, in vieren
2-3 teentjes knoflook
4 fijngesneden stengels bleekselderij
15 takjes verse peterselie
2 grote fijngesneden wortelen
2 fijngesneden courgettes
zout en peper

2,5 liter water

Zo ga je te werk

  1. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan op matig vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortelen en courgettes toe.
  3. Bak de groente totdat ze lekker bruin zijn.
  4. Voeg nu de peterselie, 2,5 liter water en wat peper toe.
  5. Breng de groentebouillon aan de kook.
  6. Laat de bouillon vervolgens minimaal 1 uur sudderen (of totdat de groenten zacht zijn).
  7. Giet de groentebouillon door een zeef.
  8. Proef nu even en breng de bouillon eventueel nog wat meer op smaak met wat peper en zout.
  9. Je kunt de groentebouillon in de koelkast bewaren.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer
Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This